Pretraživanje

Četvrtak , 21.2.2019. | 07:16
Registracija
 

Nanošenje silikonskog kita

Tips & tricks : Nanošenje silikonskog kita

Vjerojatno ste svi bar jednom u životu radili sa silikonom u tubi. Kao i sve drugo, sa silikonom treba znati raditi! Posjetili ste neko fino uređeno mjesto te ste ušli u kupaonicu, i imali ste što za vidjeti!
Silikon je postavio profesionalac tako da izgleda poput gumene trake koja je postavljena još u tvornici skupa sa umivaonikom, tuš kabinom ili wc školjkom. Svi znaju raditi sa pištoljem za silikon, sve što trebate učiniti je da umetnete silikonsku tubu u njega, odrežete vrh na tubi i vrhu tube te počenete s radom. Jeste li znali da se vrh silikonske tube uvijek reže malo u koso?
Raditi sa silikonom ne izgleda toliko komplicirano ni teško dok gledate nekog drugog kako radi taj posao. Početnici uvijek rade iste greške. Obično se potroši puno silikona koji kasnije doslovno strši u kupaonicama i na mjestima gdje ste ga istisnuli, no zapravo je cilj potrošiti ga točno onoliko koliko treba da se popuni rub niti previše niti premalo.

Jednu stvar koju treba dobro zapamtiti, silikon se ne pere sa vodom dok je u tekućem stanju! Znači, ako vam iscuri silikon iz tube po pločicama, stolu, ili po odjeći očistite ga sa suhom krpom koju kasnije bacite.

Špahtlica za savršene rubove

Postoji jedan vrlo interesantan i koristan alat sa kojim možete raditi savršene rubove gdje aplicirate silikon u kuteve. Obično se povuku dvije trake i između se nanosi silikon, te kasnije taj silikon amateri "povuku” vrhom prsta poput kreme pa to ispadne "svakako”, na nekim mjestima pre debelo a na nekim mjestima pre tanko. Za tu svrhu profesionalci koriste specijalnu špahtlicu za kuteve, te uz pomću nje povuku silikon koji nakon toga ispada kao da je tvornički već bio zaljepljen na elemente u kupaonici.
Neki od vas će biti "toliko neprofesionalni” da će htjeti ušparati na kupnji silikona. Razmislite malo! ovaj posao ćete uraditi samo jednom stoga potrošite koju kunu više i nabavite silikon koji u sebi ima sredstvo protiv gljivica, osobito ako ga mislite postavljati na topla i vlažna mjesta poput tuš kabina, kada i slično. Pri kupnji silikona obavezno se posavjetujte sa prodavačem i naglasite da želite isključivo silikon koji u sebi ima sredstvo protiv bakterija i gljivica.

Autor:Uputstva.org
www.maxalati.com : Kako odabrati pravu nijansu

Kako odabrati pravu nijansu

Ličenje unutarnjih zidova je definitivno najekonomičniji način da značajno transformiramo prostor u kojem živimo te tako unesemo promjenu i osvježenje u našu svakodnevnicu.
www.maxalati.com : Savjeti za ličenje kistom

Savjeti za ličenje kistom

Najbolje je ličiti iz posude s ručkom u koju ste ulili nešto boje. Uhvati li se na četku neka prljavština koja onečisti boju, barem nećete uništiti cijelu svu boju.
www.maxalati.com : Popravak starih drvenih vrata

Popravak starih drvenih vrata

Površine starih vrata nisu više uredne. Slojevi laka koji su naneseni nekoliko puta napuknuti su i lome se. Ovdje pomaže samo jedno: stari lak moramo skinuti i ponovno temeljno obojiti vrata. Evo nekoliko savjeta.